MENIU

Operatorul de imagine Bogdan Pătru a încetat din viaţă

Foto: Realitatea TV
Dumnezeu l-a chemat la el pe Bogdan Pătru mult prea devreme

Ne-a privit peste umăr de mii de ori, pentru că meseria lui asta era. Să fie în spatele oricărei ştiri, să vadă ceea ce noi nu puteam vedea. Aţi văzut imagini filmate de el de multe ori la Reporterii Realităţii. Pentru voi nu era celebru, dar e imposibil ca imaginile lui să nu vă fi rămas în minte. Pentru noi era celebru şi aşa va rămâne. Dumnezeu l-a chemat la el pe Bogdan Pătru mult prea devreme. Bogdan Pătru a fost înmormântat în ultima zi a lui 2008 la cimitirul Domneşti.

Colegii îi spuneau Pătrăţelu, avea un Aro 10, 4X4. Şi prietenii i-au zis aşa. Avea mai mereu o bandană pe cap, fuma ca un turc şi făcea mişto de viaţă.

Filma cu o pasiune dincolo de meseria obişnuită. Îi recunoşteai cadrele dintr-o mie şi era imposibil să le uiţi. Îi plăceau rockul, cursele de maşini, apusul de soare şi cafeaua. Dar mai ales îi plăcea viaţa.

A dus mai departe pasiunea tatălui pentru imagini, poate chiar mult mai departe. Era omul detaliilor. A văzut viaţa la gros plan, a filmat-o apoi la cadru american. A pus apoi camera jos şi a trecut el însuşi prin cadru. I-au rămas urmele bocancilor în faţa camerei. Iar el a mers mai departe.

Când nu era în spatele camerei, ca la Culise, de exemplu, tot la butoane se gândea.

Bogdan Pătru a fost înmormântat în ultima zi a lui 2008 la cimitirul Domneşti.

Mai multe articole despre:
mort reporterii realitatii