MENIU

Onoare pentru Dacia! Fostul campion Alain Prost va conduce noul 4X4 românesc

Foto: adgoog.com

Cvadruplul campion de Formula 1 a ales noul model cu tracţiune integrală al constructorului de la Mioveni pentru a concura cu el în celebrul Trofeu Andros, programat în Alpi la începutul lui decembrie.

Noul model Dacia 4X4 va urca la începutul lunii decembrie pe Alpe d'Huez, în cadrul celei de-a 20-a ediţii a Trofeului Andros, o celebră cursă auto-moto ce desfăşoară pe gheaţă.

O asemenea prezenţă este însoţită pe culmi de un pilot pe măsură, francezul Alain Prost, cvadruplu campion mondial de Formula 1, care a făcut însă carieră şi în această competiţie, câştigând ultimele două ediţii. Marele pilot francez abadonează cu această ocazie modelul Toyota Auris, cu care a câştigat precedentele ediţii, însă maşina îi va fi pregătită de Tork Engineering, care i-a dezvoltat modelul de Toyota Auris cu care a câştigat în 2008.

De remarcat că Dacia nu a precizat despre ce model va avea la dispoziţie Alain Prost, însă cum toate maşinile participante la Trofeul Andros au tracţiune integrală cu siguranţă constructorul de la Mioveni nu va rata prilejul de a testa în condiţii extreme sistemul 4X4 al viitorului SUV.

Cum noul model Dacia va fi lansat anul viitor, este foarte probabil ca tehnologia 4X4 să fie acoperită de o caroserie de Logan sau Sandero.

Citeşte şi EDWIN KELETI: Moaşă-sa pe gheaţă!

Mai multe articole despre:
Logan Sandero Trofeul Andros Alain Prost