MENIU

Oltean (PD-L): Şansa României stă într-un guvern al PD-L cu PNL

Foto: NewsIn

Vicepreşedintele PD-L, Ioan Oltean, a declarat că, în opinia sa, ţara trebuie condusă de un guvern de dreapta în această perioadă de criză, respectiv unul PD-L-PNL.

"Cred, cu convingere, că şansa României stă într-un guvern al PD-L cu PNL. Ţara are nevoie de un guvern de dreapta fiindcă măsurile care se impun într-un moment de criză sunt măsuri de dreapta. PDL şi PNL sunt două formaţiuni politice care au programe compatibile, care au o gândire compatibilă şi pe care doar orgoliile sunt cele care le despart şi nimic altceva", a spus Ioan Oltean, adăugând că PDS nu negociază cu PNL un astfel de guvern.

"Nu există o negociere între PD-L şi PNL în vederea constituirii unui guvern. Negocierile se poartă între conducerile partidelor, iar realmente PNL, cât timp îl are la conducere pe Crin Antonescu, refuză orice fel de negociere cu PD-L. Toate partidele politice aşteaptă rezultatele alegerilor prezidenţiale, mai ales PNL şi UDMR", a spus Oltean, potrivit căruia ar fi de dorit ca fostul lider PNL, Călin Popescu Tăriceanu, să redevină preşedintele liberalilor şi să-şi repare greşelile făcute în 2008.

"Eu sper ca Tăriceanu să-şi recâştige această funcţie, realizând greşeala pe care a făcut-o şi reparând-o în felul în care ar fi trebuit să acţioneze în decembrie 2008. PNL nu mai are altă şansă. Crin Antonescu pierde alegerile. PNL nu are altă şansă decât să intre la guvernare cu PDL, altfel, în 2012, PNL e la 5%. Reacţia membrilor de rând ai PNL a fost de intrare la guvernare alături de PDL, nu alături de comunişti, iar Tăriceanu a plătit acest lucru", a mai spus Ioan Oltean, care a asigurat PNL că formaţiunea sa nu are nicio intenţie să absoarbă partidul.

Vicepreşedintele PD-L a mai adăugat că, în opinia sa, relaţia lui Crin Antonescu cu Ion Iliescu este una "contra firii".

"Interesul lui Antonescu nu este interesul PNL. Relaţia lui Crin Antonescu cu Ion Iliescu, care pentru mine este mai mult decât strigătoare la cer, este una împotriva firii. Călăul cu victima. Foarte rar se întâmplă când victima se asociază cu călăul decât atunci când există interese meschine în spatele acestei asocieri, iar în momentul acesta Crin Antonescu s-a asociat cu propriul lui călău fiindcă ura îi uneşte şi îi îndreaptă împotriva lui Traian Băsescu, însă PNL în străfundul doctrinei, în profunzimea programului lui, are, cu certitudine, o altă opţiune politică, asocierea cu PD-L în vederea realizării unui guvern de dreapta", a mai spus Ioan Oltean.

Liviu Negoiţă a fost desemnat de preşedintele Traian Băsescu, să formeze un nou Cabinet.