MENIU

Oltean: Dacă preşedintele Băsescu nu-l revocă pe Nica, premierul nu-şi mai găseşte locul în fruntea Executivului

Foto: mesagerul.ro

Vicepreşedintele PD-L, Ioan Oltean, a declarat că preşedintele Băsescu trebuie să facă o alegere între a-l revoca pe Dan Nica şi a provoca demisia lui Emil Boc din fruntea Guvernului, susţinând că refuzul revocării înseamnă că premierul nu-şi mai găseşte locul ca şef al Executivului.

Vicepreşedintele PD-L Ioan Oltean a declarat că preşedintele Traian Băsescu este pus în situaţia "să aleagă între a semna decretul de revocare a lui Dan Nica şi demisia lui Emil Boc".

"Eu cred, este opinia mea personală, că premierul nu va mai putea lucra cu Nica", a continuat Oltean.

Oltean a mai spus că un eventual refuz al revocării l-ar pune într-o situaţie delicată pe primul-ministru. "În această situaţie, dacă aş fi premier în locul lui Emil Boc, mi-aş da demisia atâta vreme cât şeful statului a infirmat o hotărâre luată pe nişte argumente ferme. Dacă preşedintele României infirmă decizia înseamnă că premierul nu-şi mai găseşte locul în fruntea Executivului", a precizat Oltean pentru NewsIn.

Aflat într-o vizită în Ialomiţa, preşedintele Traian Băsescu a refuzat să deschidă subiectul remanierii lui Dan Nica, deşi presa a insistat în nenumărate rânduri. Solicitarea premierului Emil Boc de remaniere din Guvern a ministrului de Interne este pe masa preşedintelui, iar social-democraţii condiţionează mandatele tuturor membrilor PSD din Executiv de refuzul lui Băsescu de a da curs solicitării.

Premierul Emil Boc i-a întrebat pe miniştrii social-democraţi, la finalul şedinţei de miercuri a Executivului, ce vor face în cazul în care preşedintele Traian Băsescu va semna decretul de revocare a lui Dan Nica, iar aceştia au răspuns că îşi vor înainta demisiile, potrivit deciziei luate în PSD. Potrivit unor surse ministeriale, premierul a avut un ton "prietenos". "A avut un ton chiar prietenos. Miniştrii PSD au răspuns că îşi vor depune demisiile, aşa cum s-a decis în cadrul partidului", au declarat pentru NewsIn sursele citate.