MENIU

Olga Tudorache împlineşte, duminică, 80 de ani şi va fi sărbătorită la Teatrul Metropolis

Foto: Gardianul

La împlinirea vârstei de 80 de ani, actriţa Olga Tudorache va fi sărbătorită, duminică, pe scena Teatrului Metropolis din Capitală, după spectacolul "Peşte cu mazăre", în care actriţa va juca, de la ora 19:00, alături de Tamara Creţulescu, anunţă reprezentanţii instituţiei.

Aniversarea va include şi lansarea volumului "Portretul Doamnei T" (de Ana-Maria Bamberger) şi a CD-ului omonim cu versiunea radiofonică a piesei de teatru în care Olga Tudorache îl are ca partener pe Marius Bodochi. Producţia Teatrului Naţional Radiofonic - Radio România,  regizată de Attila Visauer, a primit în 2007, la Gala Premiilor UNITER, distincţia pentru cel mai bun spectacol radiofonic.

Într-o carieră de aproape şase decenii, Olga Tudorache a debutat în 1951, la Teatrul Tineretului din Bucureşti, ajungând în 2007, la Metropolis, să fie aleasă 'Actriţa Anului' de catre tinerii creatori de teatru şi publicul său.
"Olga Tudorache este un taifun, o tornada, un fenomen cosmic...", este caracterizarea făcută de regizorul Catalina Buzoianu.
Mai multe articole despre:
aniversare scenă olga tudorache Teatrul Metropolis