MENIU

Obama anunţă măsuri radicale în sănătate, energie şi educaţie

Foto: http://vivirlatino.com/i/2008/10/barack-obama-bw.png

Preşedintele Barack Obama este pregătit pentru confruntarea cu grupurile de interese şi lobby de la Washington care se opun reformelor sale. El a făcut acest anunţ în cursul discursului săptămânal adresat naţiunii.

Obama a promis reforme radicale în domeniile sănătăţii, educaţiei şi energiei, menite să apere interesele clasei mijlocii americane. Analiştii spun că se aşteaptă ca aceste măsuri, cuprinse în planul de buget, să provoace reacţii de nemulţumire la nivelul companiilor de asigurări, din domeniul energetic şi a băncilor.

"Ştiu că aceşti paşi nu se potrivesc cu anumite interese şi cu vechile metode ale lobbyştilor, şi ştiu că aceştia se pregătesc pentru luptă. Mesajul meu pentru ei este: şi eu mă pregătesc", a declarat Barack Obama.

Liderul de la Casa Albă a subliniat că votarea proiectului său de buget nu va fi uşoară, chiar în condiţiile în care Congresul este dominat de democraţi. Opoziţia republicană contestă în continuare planul preşedintelui, care prevede un deficit bugetar federal de 1750 de miliarde de dolari pentru anul în curs.
Mai multe articole despre:
reforme lobby Barack Obama