MENIU

Oamenii de ştiinţă britanici vor trimite viermi în spaţiu

Foto: Daily Mail
Foto: Daily Mail

Misiunea viermilor pe care cercetătorii de la Universitatea din Nottingham îi vor trimite în spaţiu este de a le oferi informaţii legate de efectele gravitaţiei zero asupra dezvoltării musculaturii corpului.

Viermii Caenorhabditis elegans vor sta timp de două săptămâni în laboratorul aflat la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, potrivit Daily Mail. Pentru că au o structură genetică asemănătoare oamenilor, nevertebratele sunt substituţii perfecţi pentru a studia schimbările fiziologice ale celor care merg în spaţiu.

Viermii sunt trimişi în spaţiu pentru a obţine mai multe informaţii legate de atrofia musculară, în vederea găsirii unui tratament care să-i ajute pe cei care suferă de această boală. Doctorul Nathaniel Szewczyk de la Institutul de Cercetări din Derby a declarat că o parte dintre astronauţi îşi pot pierde mai mult de 60% din densitatea masei musculare într-o singură misiune.

Oamenii de ştiinţă au folosit viermii Caenorhabditis elegans pentru că aceştia au o structură genetică asemănătoare cu cea a oamenilor, mai exact, 20.000 de gene îndeplinesc aceleaşi funcţii ca la oameni.