MENIU

O văcuţă dintr-o localitate din Mehedinţi a fost adoptată de o capră

Foto: Realitatea Tv

Sentimentul matern i-a adus celebritatea. Nu, nu vă gândiţi că-i vreo vedetă cu fiţe de la Hollywood, e Tanţa, o căpriţă crescută în grădina unui gospodar din localitatea Bâcleş, judeţul Mehedinţi.

Tanţa a ajuns celebră în sat, iar de acum chiar şi la televizor după ce şi-a luat în serios rolul de mamă adoptivă şi creşte o viţeluşă rămasă sărmană. De 6 luni căpriţa o hrăneşte pe Nicoleta ca pe iezii ei, iar sătenii din Bâcleş au făcut pelerinaj la uşa stăpânului să vadă minunea.

Viţica a rămas fără mamă la puţin timp după naştere. Stăpânul său n-a stat prea mult pe gânduri şi a rezolvat problema. A îndemnat-o pe Nicoleta să se hrănească la ugerul caprei.

"Am încercat că nu am avut lapte, mama ei nu a avut lapte şi am dat-o şi că nu aveam de unde să luăm lapte, am încercat că făta-se capra şi am dat-o şi s-a învăţat la ea", a precizat stăpâna animalelor.

Astăzi Nicoleta are jumătate de an, mănâncă şi furaje, dar tot mai bun parcă-i laptele caprei. Tanţa se cam sperie însă mai ales că acum Nicoleta a depăşit-o în dimensiuni.
Mai multe articole despre:
lapte capră văcuţă