MENIU

O tabără de maghiari din Harghita are ca invitat un extremist din Ungaria

Foto: Realitatea TV

Consiliul Judeţean Harghita a co-finanţat o tabără a tinerilor maghiari din Ardeal al cărei invitat de onoare a fost un extremist maghiar, Vona Gabor, preşedintele partidului de extremă-dreapta din Ungaria, Iobic. Chiar dacă a plătit pentru acest eveniment, preşedintele consiliului judeţean a sperat ca Vona Gabor să nu aibă parte de un public numeros.

Consiliul Judeţean Harghita a alocat 5.000 de lei pentru organizarea taberei. La invitaţia preşedintelui tineretului maghiar, oaspete de onoare al evenimentului a fost chiar extremistul Vona Gabor. "Sper că puţini oameni or să participe, dar asta trebuie să lăsăm la latitudinea fiecărui participant. După cum se ştie, la aceste şcoli de vară, la aceste festivaluri, la prelegeri participă foarte puţini oameni", a declarat Preşedintele Consiliului.

Preşedintele Consiliului Judeţean a spus că tabăra tinerilor maghiari este doar una din cele o sută de tabere pe care le finanţează anual. Borboly Csaba consideră că tinerii maghiari nu trebuie privaţi de dreptul de a cunoaşte mai multe doctrine politice. Cu toate acestea, Csaba nu aprobă ideile politice venite din Ungaria.

Garda Maghiară a influenţat în trecut mai multe organizaţii de maghiari din România. Una dintre ele este Legiunea Secuiască din Transilvania, al cărui membru fondator a fost ucis în luna aprilie a acestui an în Bolivia. Magyarosi Arpad era bănuit că pregăteşte asasinarea preşedintelui bolivian Evo Morales.

Mai multe articole despre:
Tabără Harghita Maghiar extremist