MENIU

O statuie a Angelinei Jolie alăptând va fi expusă în public

Foto: thefrisky.com
Foto: cbc.ca
Foto: ex-boyfriendcollection.com
Foto: theage.com.au
Foto: xinhuanet.com

Peste nu mult timp s-ar putea să o vedem pe Angelina Jolie alăptând simultan doi dintre copiii ei, într-un parc sau pe vreo stradă din America. Nu e vorba de cunoscuta actriţă în carne şi oase, ci de o statuie de bronz realizată de un artist care s-a specializat deja în sculpturi şocante cu vedete.

Statuia o înfăţişează pe Angelina goală, hrănind la sânul ei doi bebeluşi. Sculptorul Daniel Edwards spune că sculptura în mărime aproape naturală vrea să lupte cu prejudecăţile legate de alăptare:

"Era o copertă de magazin cu o ipostază similară şi s-a dovedit extrem de controversată; am fost stupefiat, pentru că nu-mi dădusem seama că oamenii se opun atât de mult alăptării în public", a declarat artistul.

Edwards speră ca lucrarea să fie expusă într-un spaţiu public din oraş, pentru că abia atunci mesajul va fi transmis până la capăt. Edwards mai are la activ sculpturi ale unor personaje celebre în posturi intime. Cel puţin două dintre acestea au făcut turul Americii într-o expoziţie: Autopsia lui Paris Hilton, în care starleta multimilionară e reprezentată moartă şi eviscerată, şi "Naşterea la Britney Spears", unde celebra cântăreaţă apare într-o poziţie cambrată, născând pe blana unui urs grizzly.

De asemenea, artistul a mai realizat un sarcofag al prezentatoarei de televiziune Oprah, bustul lui Hillary Clinton în sutien şi o statuie a prinţului William ucis în Iraq, dar şi o reprezentare în roz a mamei octupleţilor, în care aceasta seamănă cu o caracatiţă.

VEZI AICI O GALERIE FOTO A LUCRĂRILOR ARTISTULUI.