MENIU

O stâncă de peste 30 de tone a fost dinamitată pe Transfăgărăşan

Foto: wikimedia.org
Echipele de pirotehnişti au muncit mai bine de cinci ore pentru a se asigura că detonarea se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a închis pe 8 iulie, între orele 12.00 şi 17.00, circulaţia pe DN 7C Transfăgăraşan, între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, pentru eliberarea carosabilului, a anunţat compania.

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a anunţat că în data de 8 iulie, între orele 12:00 - 17:00, s-a închis circulaţia pe DN 7C - Transfăgărăşan între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă, în vederea unei acţiuni pirotehnice de îndepărtare a unei stânci de 30 de tone căzute pe carosabil. Stânca era prea mare pentru a putea fi mutată cu utilajele de la Drumuri Naţionale, aşa că a fost detonată.

Echipele de pirotehnişti au muncit mai bine de cinci ore pentru a se asigura că detonarea se desfăşoară în condiţii de maximă siguranţă. În total s-au folosit peste şase kilograme de explozibil. În urma deflagraţiei, resturile de piatră au fost aruncate pe o rază de peste 300 de metri. După curăţarea zonei, traficul a fost reluat. 

În perioada restricţionată circulaţia a fost deviată pe rutele ocolitoare Piteşti - DN 73 - Câmpulung - Zărneşti - DN 73A - Şercaia - DN 1 - Făgăraş - Cârţişoara şi Piteşti - DN 7 - Râmnicu Vâlcea - Călimăneşti - Tălmaciu - DN 1 - Cârţişoara.