MENIU

O româncă se află pe lista pasagerilor avionului dispărut

Foto: REALITATEA.NET
La bordul avionului se aflau 228 de oameni

O româncă se află pe lista pasagerilor avionului dispărut care făcea o cursă Rio de Janeiro-Paris, potrivit Ministerului român de Externe care a fost informat de celula de criză instituită de autorităţile franceze.

Potrivit presei, 80 de brazilieni, 73 de francezi, nouă italieni, şase americani, doi spanioli, opt maghiari, doi britanici, doi marocani, doi irlandezi, un angolez, un argentinian, un belgian, un norvegian, un polonez, un român, un suedez, un turc, un filipinez, un elveţian se aflau la bordul aparatului de zbor. 

Compania Air France a transmis condoleanţe familiilor tuturor pasagerilor. Zona în care a dispărut avionul a fost identificată.

Avionul Airbus al Air France cu 228 de persoane la bord a dispărut de pe ecranele radarelor în Brazilia, luni la 06.00 GMT (09.00, ora României). Ipoteza "cea mai probabilă" este că avionul Air France "a fost lovit de fulger", potrivit lui François Brousse, director de comunicare al companiei franceze.

"Exista o zonă de turbulenţe tropicale puternice. Aparatele de acest gen sunt concepute să facă faţă acestor cirsumstanţe, dar probabil că a existat o acumulare de factori", declarase mai devreme ministrul francez al ecologiei şi energiei Jean-Louis Borloo.

Avionul A330 ar fi trebuit să aterizeze la 11.10 (12.10, ora României) pe aeroportul parizian Roissy şi are la bord 216 pasageri şi 12 membri ai echipajului.

Air France a anunţat într-un comunicat că la ora 02.14 GMT a fost trimis automat un mesaj, care anunţa o pană de circuit electric.

Mai multe articole despre:
pasageri listă Air France român breaking news