MENIU

O româncă a murit încercând să o salveze pe o italiancă de furia inundaţiilor din Sicilia

Foto: corriere.it

Românca Monica Balascuja, 61 de ani, era o îngrijitoare care a încercat să o salveze pe italianca pentru care lucra înainte ca acoperişul casei în care erau să cadă peste ele. Inundaţiile din Sicilia au provocat cel puţin 24 de victime, potrivit ultimului bilanţ oficial.

În zona oraşului Messina, oamenii Protecţiei Civile au continuat să sape printre dărâmături şi în timpul nopţii. La 48 de ore de la producerea alunecărilor de teren persoanele declarate dispărute sunt în număr de 35 - 40.

Potrivit adevarul.it, care citează ziarul "Corriere della Sera", printre cele 24 de victime cauzate de aluviunile din Sicilia se află şi românca Monica Balascuja, 61 de ani.

Victimele oficiale sunt în număr de 24 după ce sâmbătă dimineaţă au fost găsite trupurile neînsufleţite ale unei femei la Giampilieri, al unui bărbat la Scaletta Zancle şi al unui tânăr de 21 de ani care era dispărut de joi noapte.

Potopul care s-a abătut asupra zonei a cauzat 100 de răniţi şi a lăsat fără adăpost 500 de persoane. Premierul Silvio Berlusconi a vizitat duminică zonele calamitate.

Potrivit site-ului "Tele90.it", Monica Balascuja se afla împreună cu bătrâna de 71 de ani pe care o îngrijea în casa acesteia, din localitatea Scaletta Zanclea. În timp ce românca încerca să o salveze pe bătrână, casa s-a prăbuşit din cauza aluviunilor.

Semnează manifestul NOI VREM RESPECT 

Mai multe articole despre:
Italia inundaţii Silvio Berlusconi Messina Sicilia