MENIU

O reţea de interlopi a sechestrat bătrâni pentru a le lua casele - IMAGINI ŞOCANTE

Poliţiştii şi procurorii îi căutau pe cei care sechestraseră pentru câteva săptămâni un bătrân
Foto: RTV

Bătrâni care ar fi trebuit să-şi legene pe genunchi nepoţii au ajuns să fie maltrataţi de o grupare de interlopi din Capitală. Miza: casele lor. Ca să pună mâna pe locuinţe, interlopii nu s-au dat în lături de la nimic.

Povestea unui bătrân de 87 de ani i-a dus pe anchetatori direct la ţintă. O casă din sectorului 2 al Capitalei.
De exemplu, unul dintre bătrâni s-a trezit că este căsătorit cu o femeie cu 50 de ani mai tânără, membră şi ea a grupării. În cele din urmă, cei înşelaţi au fost salvaţi după o acţiune a poliţiei.

Poliţiştii şi procurorii îi căutau pe cei care sechestraseră pentru câteva săptămâni un bătrân. Marea supriză a fost să găsească alţi şase vârstnici în aceeaşi situaţie. Unii bătuţi, murdari şi cu sănătatea şubrezită. La percheziţii, au fost găsite zeci de buletine, acte de proprietate, cărţi de imobil şi procuri pe numele membrilor grupării Buştei.

Garsoniera pe care acest bătrân o avea a fost vândută sub semnătura proaspetei sale soţii încă de anul trecut. De altfel, anchetatorii spun că nu sunt primele falsuri şi sechestrări de persoane făcute de membrii acestei grupări. Familia Buştei a trecut de multe ori pragul poliţiei, tot pentru astfel de cazuri. Cazierul doldora de fapte şi luni de arest nu i-au împiedicat să revină la obiceiurile lor.

Prada n-a fost niciodată prea mare: o casă sau o garsonieră şi bătrâni lăsaţi apoi pe drumuri. Patru dintre membrii grupării au ajuns din nou pentru 29 de zile după gratii, iar anchetatorii încearcă să dea de urma tuturor victimelor.