MENIU

O profesoară din Gura Humorului a fost purtată 18 ore prin spitale până să fie diagnosticată

Foto: RTV

O profesoară în vârstă de 44 ani, din Gura Humorului, a fost purtată timp de peste 18 ore prin patru spitale din Iaşi, a declarat medicul coordonator al Unităţii de Primire Urgenţe din cadrul Spitalului "Sf. Ioan", până să primească un diagnostic.

Potrivit doctorului Tudor Ciuhodaru, medicii au stabilit, în cele din urmă, că pacienta suferea de o intoxicaţie cu ciuperci. "O pacientă a reuşit să vadă "fenomenul Lăzărescu" ieşean într-o singură zi. Niciun spital de urgenţă din Iaşi nu a lipsit din acest maraton întins pe două zile", a declarat Tudor Ciuhodaru.

Potrivit acestuia, femeia a fost dusă iniţial, cu o zi înainte, la ora 8.00, la Spitalul "Sf.Spiridon", unde a fost ţinută timp de peste opt ore. Ulterior, susţine Ciuhodaru, pacienta a făcut o "escală" la Spitalul de Neurochirurgie, după care a revenit la Spitalul "Sf. Spiridon" în jurul orelor 20.00. "La ora 2.30, a ajuns la Spitalul de Boli Infecţioase, iar la 2.40 a fost internată la Spitalul de Urgenţe "Sf.Ioan". Din fericire, starea ei este în curs de ameliorare", a precizat doctorul Tudor Ciuhodaru.

Acesta a subliniat că singura soluţie de stopare a acestui fenomen, prin care pacienţii sunt purtaţi de ambulanţă pe la mai multe spitale, este finalizarea cât mai rapidă a Spitalului Municipal de Urgenţe, unitatea care se construieşte în zona Copoului.
Mai multe articole despre:
spital medic pacient diagnostic Gura Humorului