MENIU

O parte dintre radarele fixe suspendate de poliţie vor fi înlocuite cu radare mobile

Foto: RTV

Tronsoanele de drum cu risc ridicat de accidente rutiere pe fondul nerespectării limitei legale de viteză sau a comiterii altor contravenţii vor fi supravegheate prin intermediul radarelor mobile de pe maşinile de poliţie şi se va acţiona cu oprirea în trafic şi sancţionarea imediată, anunţă IGPR.

Reamintim că poliţia a retras avizul de funcţionare pentru 77 de radare fixe, amplasate în 18 judeţe în urma unor contracte încheiate de primării cu societăţi particulare, au declarat, marţi surse din cadrul Direcţiei Poliţiei Rutiere.

Şeful Direcţiei de Poliţie Rutieră din IGPR, Lucian Diniţă, a confirmat suspendarea activităţii radarelor. "Am retras avizul de funcţionare până la reglementarea situaţiei", a declarat el pentru NewsIn, fără să dea amănunte.

Singura atribuţie a Poliţiei privind aceste radare se referă la identificarea autoturismului şi emiterea procesului verbal de contravenţie.

Potrivit surselor, radarele fixe ale căror avize au fost retrase au fost montate de trei societăţi comerciale în judeţele Arad, Bacău, Bihor, Brăila, Cluj, Giurgiu, Ialomiţa, Maramureş, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Vâlcea şi Vrancea.

Suspendarea aparatelor radar fixe amplasate de autorităţile locale a fost cerută de şeful Poliţiei Române, chestorul Petre Tobă, începând cu data de 24 aprilie, iar motivul, potrivit unor surse, ar fi lipsa cadrului legal general de funcţionare pentru aceste sisteme.

Citeşte şi Poliţia a retras avizul de funcţionare pentru 77 de radare fixe, amplasate în 18 judeţe

Mai multe articole despre:
poliţie auto viteză şofer permis radar