MENIU

O parte din banii găsiţi asupra celor opt funcţionari din Vama Giurgiu mergeau la şefii lor, spun procurorii

Procuror: Sunt convins că nu au luat de capul lor, că o parte venea la ei şi restul mai departe şefului
Cei opt angajaţi ai Administraţiei Naţionale a Drumurilor, reţinuţi noaptea trecută sub acuzaţia de luare de mită, au fost aduşi la tribunal miercuri
Foto: REALITATEA.NET
Foto: RELAITATEA.NET
Foto: RELAITATEA.NET
Foto: RELAITATEA.NET

Cei opt funcţionari reţinuţi din vama Giurgiu pentru luare de mită nu îşi opreau toţi banii. O parte mergea la şefi. Declaraţia a fost făcută de procurorii care se ocupă de acest caz. Cei opt funcţionari se ocupau cu încasarea taxei de pod, iar asupra lor au fost găsiţi peste 8.000 euro, bani neînregistraţi în acte.

Cei opt funcţionari, trei femei şi cinci bărbaţi, erau angajaţi ai Administraţiei Naţionale a Drumurilor.

"Sunt convins că nu au luat de capul lor, că o parte rămâneau la cei care îi culegeau, o parte, se strângea la fiecare tură, şi se dărea tainul şefului de tură. Mai departea, avem informaţii conform cărora şeful ar fi făcut trafic de influenţă în sensul că: daţi-mi, că altfel nu vă pastraţi locul de muncă", a declarat prim-procurorul Radu Rădulescu.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Mirela Gheţa, a declarat pentru NewsIn că cei opt casieri reţinuţi primeau bani de la şoferi fără să le elibereze în schimb chitanţe sau bonuri. Potrivit acesteia, cei opt casieri au fost reţinuţi, fiind supectaţi că ar fi pretins şi primit o sumă în valută de aproximativ 8.000 de euro de la conducătorii auto care s-au prezentat la PTF Giurgiu, fără să elibereze în schimb chitanţe. "În biroul în care lucrau casierii au fost găsite sumele respective, provenienţa banilor neputând fi justificată de aceştia. În acest moment, cei opt sunt reţinuţi în arestul IPJ", a precizat Mirela Gheţa.