MENIU

O învăţătoare din Argeş a fost reclamată la Inspectoratul Şcolar că vine beată la şcoală

Foto: eagleliquors.com

O învăţătoare de la o şcoala generală din comuna argeşeană Oarja a fost reclamată, miercuri, la Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş, după ce părinţii mai multor elevi, paznicul şi chiar directoarea unităţii au observat că dascălul s-ar fi prezentat la ore sub influenţa băuturilor alcoolice.

Învăţătoarea Ioana Angelescu, în vârstă de 56 de ani, a fost găsită depaznicul şcolii, miercuri dimineaţa, sprijinită de un gard alinstituţiei şcolare. Bărbatul a povestit că a trebuit să o ducă înclasă pe braţe şi că a sesizat imediat conducerea şcolii.

Totmiercuri dimineaţa, părintele unui elev a mers la şcoală pentru a cereexplicaţii învăţătoarei, după ce copilul a povestit acasă că ar fi fostbătut de cadrul didactic.

Primarul localităţii Oarja, Constantin Bîlea, a declarat că nu eprima dată când aude că învăţătoarea vine la şcoală sub influenţabăuturilor alcoolice. 

"Nu este prima oară când respectiva învăţătoarevine la şcoală băută. Ea era o femeie respectabilă până acum câţivaani, dar se pare că a căzut în patima băuturii. Vom face o anchetă şivom lua măsurile care se impun", a afirmat primarul Constantin Bîlea.

Directorul şcolii din Oarja, Mariana Marin, a declarat că învăţătoareamirosea într-adevăr a alcool şi că nu este prima dată când vine laşcoală într-o astfel de stare. "Din câte ştiu, a mai avut un astfel decomportament şi în urmă cu câţiva ani. Nu cred că are probleme acasă.Este mai degrabă vorba de un viciu. Şi marţi a venit băută la şcoală.

Astăzi (miercuri n.r.) mirosea într-adevăr a alcool. Am discutat cu fiica ei şi amsfătuit-o să o convingă să iasă la pensie. În caz contrar, riscă să fiechiar dată afară din învăţământ. Nu putem admite să se prezinte aşa înfaţa copiilor" a spus directoarea Mariana Marin.

Conducerea şcolii a precizat că învăţătoarea Ioana Angelescu poate fisancţionată cu reţinerea a 15% din salariu pe o perioadă cuprinsă întreo lună şi şase luni sau poate fi chiar exclusă din învăţământ.

Mai multe articole despre:
şcoală Argeş alcool inspectorat beat învăţătoare