MENIU

O îngrijitoare a abuzat sexual un tânăr de 20 de ani cu dizabilităţi

Foto: RTV
Un tânăr cu dizabilităţi a fost abuzat sexual chiar de femeia care trebuia să-l îngrijească

Caz şocant de abuz într-un centru social. S-a întâmplat în sectorul 4 al Capitalei. Un tânăr cu dizabilităţi a fost abuzat sexual chiar de femeia care trebuia să-l îngrijească. Scandalul a ajuns la primăria de sector şi a dus la schimbarea întregii conduceri a Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului sector 4.

Îngrijitoarea se filma cu telefonul mobil în timp ce îi abuza pe copii. Ghinionul ei a fost că în urmă cu câteva zile şi-a pierdut telefonul, iar imaginile au ajuns la primarul sectorului 4.

A urmat imediat o descindere în apartamentul de asistenţă socială în care se afla femeia şi cei 6 copii pe care trebuia să îi îngrijească.

''Am întrebat-o, i-am arătat probele pe telefonul mobil, a spus că "eu sunt", foarte spontan, "dar eu nu practic aşa ceva", "şi persoana cine este?" când şi-a văzut copilul a dat senzaţia de leşin, a imitat o senzaţie de leşin, s-a pus în genunchi după care s-a ridicat spontan şi a spus "sunt false, mi s-a furat telefonul", a povestit Cristian Popescu Piedone, primar sector 4.

Tânărul cu dizabilităţi care a fost abuzat sexual de asistenta socială are 20 de ani şi este diagnosticat cu autism infantil, nu are discernământ şi nu se poate comunica cu el.

În faţa probelor, îngrijitoarea şi-a recunoscut vinovăţia, primarul desfăcându-i pe loc contractul de muncă. Cristian Popescu Piedone a cerut de altfel ca toţi îngrijitorii de la asistenţă socială ai sectorului 4 să fie examinaţi de o comisie de psihologi, pentru a se reconfirma dacă sunt apţi să ingrijească copii cu dizabilităţi.