MENIU

O imigrantă bulgară, care desfăşura activităţi sindicaliste, a fost stropită cu acid în Grecia

Foto: www.stoa.org

Observatorul pentru apărarea drepturilor omului, organizaţie neguvernamentală care depinde de Federaţia Internaţională a Drepturilor Omului, a cerut duminică Greciei să deschidă o anchetă asupra agresării unei sindicaliste imigrante bulgare.

Angajată a unei firme de curăţenie, Constantina Kuneva, în vârstă de 44 de ani, a rămas fără un ochi şi este spitalizată în stare gravă, după ce a fost atacată în apropierea domiciliului ei din Atena de necunoscuţi, care i-au aruncat acid în faţă şi au forţat-o să şi înghită.

Informat de Confederaţia sindicală internaţională (CSI), Observatorul şi-a exprimat "profunda îngrijorare faţă de această agresiune, care arată că respectiva a fost vizată din cauza activităţilor sale sindicaliste".

ONG-ul reaminteşte că "ea a spus înainte de agresiune că viaţa îi era în pericol".

În noiembrie, Kuneva a denunţat, într-un interviu pentru CSI, "salariile de mizerie şi condiţiile de lucru crude din acest sector". Criticând faptul că "ancheta s-a dovedit a fi deficientă la o lună după incident", Observatorul cere "autorităţilor elene să deschidă o anchetă aprofundată şi imparţială şi să-i aducă pe responsabili în faţa justiţiei".

Mai multe manifestaţii de susţinere a victimei au avut loc la Atena, sindicatele spunând că ea a fost vizată din cauza activităţii sale sindicale şi pentru că ceruse un control asupra societăţilor de curăţenie subcontractante.
Mai multe articole despre:
Atena acid