MENIU

O femeie din Oradea a murit după ce i s-a făcut o injecţie cu antibiotice

Foto: RTV

O injecţie care trebuia să-i curme suferinţa i-a adus moartea unei femei din Oradea. Medicul de familie a crezut că are o pneumonie şi i-a prescris antibiotice. O asistentă i-a administrat prima doză, însă n-a verificat dacă e alergică, iar după niciun minut, femeia a intrat în şoc şi a murit.

Femeia se plângea de ceva vreme de dureri de spate. S-a dus la medicul de familie, iar acesta i-a spus că are pneumonie şi i-a prescris antibiotice. "I-a spus că are aprindere de plămâni (...) şi a luat această penicilină care i-a provocat alergia. Practic i-a provocat moartea", a spus sora victimei, Lucia Clara.

"Soţia mea era alergică şi din păcate a fost alergică şi la injecţia asta, la penicilină. Dintr-o dată a căzut, a zis că nu mai vede, nu mai aude, i s-a umflat limba, burta, gâtul", a explicat soţul femeii, Florian Serac. Familia încearcă acum să-şi caute dreptatea. În urma femeii au rămas patru copii din care trei minori.

Direcţia de Sănătate Publică Bihor a deschis o anchetă. "Acum suntem în faza de prelucrare a informaţiilor obţinute. Am informat şi Ministerul Sănătăţii, iar un material mai amplu îl vom înainta atât colegiului medicilor cât şi ordinului asistenţilor şi moaşelor din România", a precizat directorul DSP Bihor.

Mai multe articole despre:
Antibiotice medic Bihor alergie injecţie