MENIU

O femeie din comuna gălăţeană Pechea a fost muşcată de un păianjen "Văduva neagră''

Foto: http://www.cotidianul.ro/fileadmin/2007/Iulie/ed629just4web/Vaduva-neagra.jpg

O femeie, din comuna gălăţeană Pechea, a fost la un pas de moarte după ce a fost muşcată de un păianjen "Văduva neagră". Deşi insecta este specifică zonelor tropicale, de câţiva ani şi-a făcut apariţia şi în Dobrogea, iar biologii cred că din cauza încălzirii globale, e posibil să fi migrat spre sudul Moldovei.

Femeia de 32 de ani lucra în grădina când a fost muşcată de picior. N-a simţit nimic şi a continuat treaba, dar în scurt timp i s-a facut rău.

"Când am săltat pantalonul era un paianjen negru, mare. Nu mi s-a făcut imediat rău, după o oră şi ceva, m-a luat o durere de la burtă, pe la 5 şi ceva m-a luat durerea de spate, am înţepenit, am amorţit", a spus Mihaela Sălceanu, victima muşcăturii paianjenului.

Până a ajuns la Spitalul Judeţean Galaţi, femeia era deja în stare critică. Biologii ne avertizează că nu trebuie să tratăm în joacă muşcătura temutului păianjen.

"În cazul acestei specii este un venin mai puternic care poate da reacţii mai periculoase la om", a afirmat Gabriela Patriche, biolog.

Muşcătura păianjenului "Văduva neagră" provoacă ameţeli, crampe musculare puternice, greaţă şi dureri de cap. Gălăţeanca înţepată de păianjen va mai sta câteva zile în spital.

Citeşte şi Invazie de păianjeni Văduva neagră pe plaja dintre Agigea şi Eforie