MENIU

O femeie din Cluj a fost dată în judecată pentru că a adoptat 100 de câini

Foto: RTV

Primăria din Cluj-Napoca vrea să se judece cu o femeie care a adoptat 100 de câini. Femeia a fost amendată de mai multe ori după ce vecinii s-au plâns că nu mai pot trăi în cartier din cauza mirosului şi a gălăgiei.

În ultimii patru ani, aproape 100 de caini si-au gasit adapost in curtea unei clujence. Vecinii se plâng că animalele latră într-una şi răspândesc un miros greu de suportat.

Oamenii au făcut zeci de sesizări la primarie.

"S-au dat foarte multe amenzi în această situaţie. Din păcate, femeia nu a dovedit înţelegere, de obicei clujenii cooperează cu noi. În consecinţă, programăm o acţiune în instanţă în cazul doamnei pentru a rezolva problema vecinilor", a declarat Radu Moisin, viceprimarul Clujului.

Acest caz nu este singular în Cluj. Oamenii cresc tot felul de animale prin curţi sau chiar în apartamente. 30 dintre ei au primit deja amenzi în valoare totală de 10.000 de lei. Potrivit unui recensământ realizat de Direcţia Agricol în luna iulie, în oraş erau peste 2.000 de vaci, aproximativ 500 de cai, peste 6.000 de porci, aproape 140.000 de păsări, peste 13.000 de oi şi aproape 800 de capre.