MENIU

O femeie a murit şi cel puţin 50 de persoane au fost rănite în urma ciocnirilor de marţi, de la Chişinău

Foto: unimedia.md
Zeci de mii de persoane au cerut, în această dimineaţa în centrul Chişinăului repetarea alegerilor

O femeie a murit în clădirea Parlamentului şi cel puţin 50 de persoane au fost rănite în timpul protestelor de la Chişinău. Televiziunea naţională moldovenească susţine că femeia a murit asfixiată în timpul incendiului provocat de manifestanţi în clădirea Parlamentului.

De asemenena, peste 50 de persoane cu plăgi şi traumatisme au fost internate la Spitalul de Urgenţă, iar alte câteva zeci au necesitat ajutorul medicilor în urma protestelor din centrul Chişinăului. Potrivit Basa Press, medicii activează în regim de alertă.

Gheorghe Ciobanu, directorul Spitalului de Urgenţă, a precizat că starea pacienţilor nu este foarte gravă.

Majoritatea tinerilor au primit ajutorul medicilor necesar, unul dintre ei având nevoie de o intervenţie chirurgicală.

În spital este declarată stare de urgenţă

Medicii de pe ambulanţe au anunţat că cel puţin 50 de tineri au solicitat ajutorul lor, acuzând dureri şi semnalând traume.

Potrivit medicilor de la Serviciul de Urgenţă, câteva zeci de persoane au ajuns în stare critică din cauza întârzierii ambulanţelor, care au rămas pentru mult timp blocate în trafic din cauza protestelor.

"Un bolnav cardiac a făcut un stop cardiac şi nu a putut beneficia de ajutor medical la timp, din cauza că medicii au ajuns abia peste o jumătate de oră, fiind blocaţi în mijlocul drumului de protestatari", a precizat, pentru agenţia Basa Press, medicul coordonator al Serviciului de Urgenţă din Chişinău.