MENIU

O echipă de scafandri a reînceput acţiunea de căutare a avocatei Elodia Ghinescu

Foto: wordpress.com

O echipă de scafandri a reînceput pe 10 iunie acţiunea de căutare a Elodiei Ghinescu, avocata braşoveană care a dispărut în urmă cu aproape doi ani.

Căutările au avut loc la Arini (în judeţul Covasna) şi la Feldioara (Braşov).

Pentru că anchetatorii bănuiesc că Elodia Ghinescu ar fi fost ucisă şi aruncată într-un lac, scafandri şi jandarmi de la Brigada Specială de Intervenţie "Vlad Ţepeş" a Jandarmeriei Române au căutat trupul avocatei pe fundul Oltului (la Arini), dar şi în Lacul de la Feldioara.

Jandarmii spun că au informaţii că soţul Elodiei Ghinescu, poliţistul Cristian Cioacă, principalul suspect în cazul dispariţiei avocatei, avea obiceiul de a merge la pescuit în cele două zone. Căutările de miercuri au rămas fără rezultat, dar anchetatorii spun că ele vor continua şi în zilele următoare.

Procurorul Marius Iacob, cel care instrumentează dosarul dispariţiei Elodiei Ghinescu, a dispus la sfârşitul lunii mai reînceperea căutărilor avocatei.

După mai bine de un an şi jumătate de căutări, avocata Elodia Ghinescu nu a fost găsită, iar soţul acesteia, poliţistul Cristian Cioacă, rămâne în continuare principalul suspect în acest caz.

Elodia Ghinescu a dispărut de la domiciliu în noaptea de 29 spre 30 august 2007.