MENIU

O echipă de majorete din România va participa la campionatul european din Franţa

Foto: Realitatea TV

Să fii majoretă este o performanţă. Chiar o mare performanţă dacă faci parte din echipele care se întrec la campionate europene şi mondiale. O astfel de echipă este la Câmpeni, în judeţul Alba. Se numeşte Arieşul Ritmic şi fetele care o compun se antrenează de zor pentru campionatul european care va începe în Franţa.

Dansul şi gimnastica nu au fost suficiente pentru 40 de fete din Câmpeni-Alba. Ele au ales să devină majorete. Majorete campioane!

"Am vrut să mă fac majoretă deoarece îmi place foarte mult să dansez, mă simt foarte bine pe scenă şi dansul este în momentul de faţă foarte important în viaţa mea", a declarat Andrada Perja, senioară.

Andrada este deja senioară în echipa de majorete Arieşul Ritmic, un nume care este scris deja pe multe diplome şi trofee, naţionale şi internaţionale. Povestea începe de dorinţa unei profesoare de informatică şi de la un succes neaşteptat la un bal al bobocilor. Cine ar fi crezut că balul bobocilor va deveni destul de repede un campionat.

Anada Buda, instructor a explicat: "Totul a început cu un dans la balul bobocilor, care a avut un succes extraordinar şi apoi am făcut preselecţie şi grupele de majorete". "Pentru mine campionatul european înseamnă o nouă experienţă. Mi s-a îndeplinit visul, mereu am vrut să merg la un campionat naţional, chiar european şi acest vis mi s-a îndeplinit", a declarat o altă senioară din echipă.

La campionatul naţional de majorete din acest an trupa Arieşul Ritmic s-a clasat pe locul 2. Apoi a venit marea provocare: în septembrie, trupa din Câmpeni va reprezenta România la campionatul european al majoretelor. Succes!

Mai multe articole despre:
România Franţa Europa dans campionat majorete