MENIU

O comisie a Ministerului Educaţiei a început vineri verificările la Universitatea Spiru Haret din Capitală

Foto: NewsIn
Comisia Ministerului Educaţiei va verifica azi câte diplome nerecunoscute au fost eliberate

Controale la Universitatea Spiru Haret din Capitală. O comisie de la Ministerul Educaţiei a început vineri să verifice câte diplome nerecunoscute au fost eliberate. Totul a început la titularizare, când sute de profesori nu au putut susţine examenul, pentru că s-a descoperit că au diplome nule.

Absolvenţii programelor de studii neautorizate de la Universitatea ''Spiru Haret'' vor putea să îşi valideze diplomele într-o perioadă de 5 ani dacă promovează un examen de validare. Costurile examenului vor fi suportate de Universitatea ''Spiru Haret'' din taxele încasate de la studenţii în cauză, a anunţat ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.

Examenul trebuie susţinut la o universitate unde există programul respectiv acreditat şi care a primit calificativul ''grad înalt de încredere'', în urma evaluării instituţionale.

Validarea diplomelor va cuprinde două verificări: ''un examen de validare sau de selecţie şi examenul de licenţă''.

În replică, George Nicolau, purtătorul de cuvânt al Universităţii Spiru Haret, spune că "actele de studii prezentate de absolvenţii Universităţii Spiru Haret  au fost eliberate conform prevederiilor legale, în urma absolvirii studiilor şi a promovării examenelor studenţeşti". 

Potrivit ministrului Educaţiei, Universitatea Spiru Haret este cea mai mare din lume - cu peste 300.000 de studenţi şcolarizaţi într-un an.