MENIU

O asociaţie din Covasna vrea să cultive o specie de salcie cu conţinut ridicat de salicin

Foto: upload.wikimedia.org

Asociaţia "Green Energy" din judeţul Covasna va pregăti, în colaborare cu Universitatea Humboldt, din Germania, un proiect privind cultivarea şi găsirea surselor de finanţare pentru o specie de salix (salcie) cu un conţinut ridicat de salicin (aspirină naturală).

Preşedintele Asociaţiei "Green Energy", Vajda Lajos, a declarat că reprezentanţii Universităţii germane au creat o specie cu conţinut ridicat de salicin, cu aproape 15% mai mult decât specia normală, iar acest proiect trebuie continuat şi specia utilizată în industria farmaceutică.

Această specie a fost prezentată la o întâlnire de la Berlin la care au participat reprezentanţi din industria farmaceutică din mai multe ţări europene, iar din România a participat preşedintele Asociaţiei, care este şi directorul Asociaţiei Intreprinzătorilor Mici şi Mijlocii din Covasna (ASIMCOV).

"Specia este cu conţinut mare de salicin, dar cultivarea este în aceleaşi condiţii ca şi cea normală. Oricum, aveam de gând să începem aici producţia de salix şi atunci paralel ar putea fi o soluţie şi asta. Depunem proiect pentru cultivarea speciei pentru această ramură industrială, ei să se ocupe de tehnologie, iar reprezentanţii din farmacie să se ocupe de folosirea în industria farmaceutică", a mai spus Vajda Lajos, adăugând că doreşte să identifice şi alţi parteneri, din Ungaria, Austria, Germania.

În judeţul Covasna există în jur de 12.000 de hectare de teren care nu sunt folosite şi care ar putea fi cultivate cu salix.
Mai multe articole despre:
aspirină salcie