MENIU

O adolescentă din Gaza a făcut operaţie de schimbare de sex la 15 ani

foto: RTV

O fetiţă din Gaza, în vârstă de 15 ani, şi-a făcut o operaţie de schimbare de sex. Până la 12 ani, s-a îmbrăcat în rochiţe, s-a jucat cu păpuşile şi s-a dus la o şcoală de fete. La un moment dat, a început să se simtă...băiat.

"Eram o persoană normală. Am fost fată şi numele meu era Fatima. Înainte ca tatăl meu să afle şi doctorii să mă controleze, mă simţeam ca o fată. După ce am împlinit 12 ani, am început să mă simt mai degrabă ca un băiat decât ca o fată", spune Odai Abed Rabbo, transsexual.

Explicaţia medicilor: nivelul de testosteron era foarte ridicat. Soluţia: schimbarea sexului. 

"Aici, în Fâşia Gaza, doctorul a cerut 3000 de dolari pentru o operaţie. Pentru că nu-mi permiteam, am hotărât să plec în străinătate. Dar în timp ce aranjam călătoria, am aflat că o delegaţie medicală spaniolă specializată în urologie vizita Gaza", spune tatăl lui Odai.

Medicii spanioli au fost de acord să facă operaţia, care i-a schimbat viaţa lui Odai. Băiatul trebuie să mai facă totuşi injecţii cu testosteron încă 8 luni. Odai nu este singurul transsexual din familia lui. Vărul lui şi-a făcut şi el o operaţie de schimbare de sex. Niciunuia nu i-a fost uşor să ia decizia de a-şi schimba sexul, pentru că societatea din Gaza este conservatoare. 

"Mă simt mult mai bine acum. Mă simt ca şi cum aş fi renăscut. Mă simt liber. Oricum, prefer să fiu băiat, pentru că băieţii sunt privilegiaţi în societatea noastră. Fetele nu sunt respectate, iar ideile lor nu sunt nici ele respectate" , mărturiseşte acum Odai. 

 

Mai multe articole despre:
Gaza transsexual schimbare de sex