MENIU

NVIDIA lansează driver-ul OPENCL pentru programarea pe GPU

Foto: iconocast.com

NVIDIA Corporation lansează astăzi driver-ul şi platforma de dezvoltare a programelor (SDK) OpenCL pentru dezvoltatorii înscrişi în programul OpenCL Early Access.

Prin acestă lansare, NVIDIA doreşte să obţină din partea dezvoltatorilor un feed-back privind performanţele aplicaţiilor, înainte de lansarea versiunii beta care va fi disponibilă, în lunile ce vor urma, pentru toţi dezvoltatorii de programe pe unitatea de procesare vizuală (GPU).

“Standardul OpenCL a fost dezvoltat pe unităţile de procesare vizuală NVIDIA, NVIDIA fiind prima companie care a demonstrat rularea codului OpenCL pe o unitate de procesare vizuală (GPU),” a declarat Tony Tamasi, Senior Vice President of Technology din cadrul NVIDIA.

Strategia adoptată de NVIDIA în dezvoltarea procesării pe GPU se bazează pe NVIDIA CUDA, distribuită încă din 2006. Accesibilă astăzi prin intermediul limbajelor standard de programare precum C, Java, Fortran şi Python, arhitectura CUDA este compatibilă cu o multitudine de interfeţe de programare.

 

Mai multe articole despre:
aplicaţie Nvidia GPU driver