MENIU

Numeroase filme vor avea premierele în 2009

Foto: darkhorizons.com/news06/deltoro.jpg

Cinefilii au de unde alege în acest an. Comedii, filme de acţiune, drame sau producţii horror, toate vor apărea pe marile ecrane în acest an. Specialiştii susţin că Hollywoodul a pregătit o serie de filme care să ne facă să uităm de criza economică. Jurnaliştii de la Adevărul au făcut o listă cu cele mai aştepate filme din 2009.

Chiar la începutul anului, marile ecrane aşteaptă filmul Frost/Nixon. Pelicula are la bază interviurile televizate ale fostului preşedinte american Richard Nixon acordate jurnalistului David Frost în 1977. Interviurile au fost realizate la trei ani după demisia din funcţie, ca urmare a scandalului Watergate.

La sfârşitul lui ianuarie va fi premiera thrillerului istoric Valkyrie. Filmul urmăreşte povestea încercării de asasinare a lui Hitler, din vara anului 1944. Tom Cruise joacă rolul contelui von Stauffenberg, liderul conspiratorilor.

O lună mai târziu este programat să apară pe marile ecrane filmul "The Argentine". Pelicula se concentrează asupra preluării puterii în Cuba, după răsturnarea regimului lui Batista. Rolul lui Che Guevara este interpretat de Benicio del Toro.

Spre jumătatea anului va apărea al patrulea film din seria Terminator. Pelicula continuă povestea celorlalte trei episoade şi se va axa pe războiul dintre oameni şi roboţii conduşi de programul Skynet. Filmul nu îl mai are în distribuţie pe Arnold Schwarzenegger, devenit între timp guvernator al statului California.

Un alt film aşteptat este Harry Potter şi Prinţul Semipur. Filmul este ecranizarea celui de-al şaselea roman al seriei scrise de J.K. Rowling. Criticii se aşteaptă ca noile aventurile ale ucenicului vrăjitor să se transforme în block-buster. Premiera este programată pentru 17 iulie 2009, cu jumătate de an mai târziu decât au dorit producătorii.

Alte premiere aşteptate sunt Watchmen, o adaptare după benzi desenate, "Inglorious Bastards" cu Brad Pitt şi Mike Myers precfum şi "Sherlock Holmes".

Mai multe articole despre:
Benicio del Toro premiere filme terminator