MENIU

Nume noi de arbitri pe lista procurorilor în dosarul "Mită în fotbal"

Foto: NewsIn

DNA Piteşti a continuat şi marţi seria audierilor în scandalul de corupţie din arbitrajul românesc. La sediul DNA a fost audiat, timp de aproape două ore, arbitrul Cristian Lucian Dan, din Aiud (Alba). În faţa procurorilor s-au mai prezentat şi arbitrii asistenţi Mircea Toderici şi Cristian Sorin Caia.

În acest sezon, Lucian Dan a arbitrat de două ori pe FC Argeş, la meciurile cu Gloria Buzău (1-1), din tur, şi Universitatea Craiova, disputat pe 26 aprilie.

Cristian Sorin Caia a fost arbitru asistent la partidele Steaua - FC Argeş, terminat cu scorul 2-0 şi FC Argeş - Universitatea Craiova, terminat cu scorul 1-1, amândouă partidele din turul campionatului.

Surse judiciare au declarat că la sediul DNA Piteşti au mai fost aşteptaţi şi alţi arbitrii din Liga I.

În acelaşi dosar, Curtea de Apel Piteşti a admis recursul procurorillor DNA la decizia Tribunalului Argeş de a nu prelungi mandatele de arestare pentru Cornel Penescu, Gheorghe Constantin, Cristian Libertatu şi Liviu Făcăleaţă, astfel că aceştia rămân în arest.

Pe de altă parte, Tribunalul Argeş a acceptat eliberarea pe cauţiune a fostului vicepreşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, după ce acesta a plătit 10.000 de lei.

Alţi doi arbitri inculpaţi, Sorin Corpodean şi Marcel Savaniu, au fost eliberaţi condiţionat la sfârşitul săptămânii trecute.

Mai multe articole despre:
Liga I corupţie arbitraj audieri DNA Piteşti