MENIU

Numărul societăţilor comerciale băcăuane care riscă să fie executate silit, a crescut cu 10% faţă de anul trecut

Cresc datoriile firmelor la stat
Firme băcăuane executate silit

Aproximativ 3.000 de firme băcăuane riscă să fie executate silit pentru neplata datoriilor către stat. Directorul Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Regiunea de Nord-Est, susţine că pentru anul viitor nicio firmă nu are curaj să prognozeze o cifră de afaceri.

\"Pe site-ul ANAF a fost publicat la 30.09.2008 un număr de aproximativ 2.800 agenţi economici în anul 2008 la aceeaşi dată sunt aproape 3.000. Totalul datoriei la bugetul de stat a acestor agenţi economici este de 117 milioane în anul 2009 faţă de 96 de milioane în 2008. Numărul firmelor care riscă să fie executate silit, este mai mare cu aproximativ 10 %, o creştere anul acesta faţă de anul trecut\", a declarat Adrian Anghel, purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Bacău.

Previziunile Camerei de Comerţ pentru anul viitor sunt sumbre, din punct de vedere economic. \"Anul 2010 va fi un an dificil din punct de vedere economic pentru că ceea ce s-a realizat în 2009 nu încurajează deloc activitatea agenţilor economici, activitatea întreprinzătorilor. Dacă în 2008 au fost înfiinţate 2.500 de firme aproximativ, numărul acestora a scăzut în 2009 la 900. Dacă în 2008 au fost 250 de firme radiate, numărul lor a crescut de peste patru ori în 2009\", a precizat Mihai Tulbure, directorul general al Camerei de Comerţ şi Industrie Bacău.

Specialiştii cred că recesiunea economică va avea un impact negativ, în primul rând asupra Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Regiunea Nord Est.

\"Pentru anul 2010 şi din perspectiva noastră, Oficiul pentru IMM-uri, simţim o nelinişte din partea economică în 2010, ne confruntăm clar cu această temere legată cu ce se va întampla în mediul de afaceri în 2010 , nici un IMM, la ora actuală, aproape că nu are curaj să-şi prognozeze cifra de afaceri pe 2010\", a spus Nicolae Zaharia, predeşedintele Întreprinderilor Mici şi Mijlocii din Regiunea Nord-Est.

Judeţul Bacău se află printre primele zece judeţe din ţară în ceea ce priveşte numărul societăţilor comerciale care au intrat în procedura de insolvenţă în acest an.

 

Mai multe articole despre:
datorii societăţi mediul de afaceri