MENIU

Numărul locurilor de muncă vacante, la nivel naţional, până pe 18 noiembrie a scăzut la aproape 10.000

Foto: RTV

Numărul locurilor de muncă vacante oferite de companiile din România până pe 18 noiembrie a scăzut la circa 10.000, cele mai multe oferte fiind pentru buzoieni, a anunţat Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

În săptămâna 22-29 octombrie, pentru care au fost publicate ultimele date, ANOFM anunţase 10.905 locuri de muncă disponibile.

Cele mai multe slujbe oferite între până pe 18 noiembrie sunt în judeţele Buzău, Iaşi şi Bucureşti, iar cele mai puţine locuri libere sunt în judeţele Ilfov, Mehedinţi şi Dâmboviţa.

Persoanele cu studii superioare au disponibile 582 de locuri de muncă, cele mai multe fiind pentru ingineri şi subingineri, urmate de consultanţi bancari, consilieri de vânzări asigurări şi asistenţi medicali generalişti.

Pentru persoanele cu studii medii şi profesionale, ANOFM are înregistrate 9.415 locuri vacante, cele mai multe fiind pentru confecţioneri-asamblori de articole din textile, muncitori necalificaţi la întreţinere drumuri, şosele, poduri, baraje, operatori confecţioneri pentru industria de îmbrăcăminte-ţesături, tricotaje, materiale sintetice, muncitori necalificaţi în industria confecţiilor, muncitori necalificaţi la ambalarea produselor solide şi semisolide.

Cele mai puţine locuri sunt disponibile pentru manageri, medic specialist şi frizer, spălător de vehicule, faianţar, profesor în învăţământul liceal, postliceal, profesional, de maistri, director de vânzări, contabil şef şi manager general.

Rata şomajului a urcat în octombrie la 7,1%, de la 6,9% în septembrie. Numărul total de şomeri a crescut în octombrie cu 28.799 faţă de luna precedentă, până la 653.939, nivel maxim al ultimilor cinci ani şi şase luni.
Mai multe articole despre:
şomaj forţă de muncă ANOFM loc de muncă