MENIU

Numărul conexiunilor fixe de acces la internet a ajuns, la sfârşitul lui 2008, la 2,51 milioane

FOTO: sat-tv-tips.blogspot.com

Numărul total de conexiuni de acces la internet în bandă largă furnizate la puncte fixe a ajuns, la sfârşitul anului trecut, la 2,51 milioane, rata de penetrare fiind de aproximativ 11,7%, a declarat joi preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu.

"La nivelul utilizatorilor rezidenţiali, la sfârşitul anului 2008, se poate spune că aproximativ una din trei gospodării dispunea de servicii de acces la internet în bandă largă, rata de penetrare ajungând la 30,4%", a spus preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Cătălin Marinescu.

În cadrul conexiunilor în bandă largă se remarcă un trend continuu crescător, de la o perioada la alta, pentru tehnologia xDSL ( n.r. tehnologie de transmisie pe media de cabluri de cupru, care aduce informaţia în bandă largă la staţiile de lucru cu ajutorul sistemului telefonic). Aceasta reprezenta, la sfârşitul anului 2008, peste 26% din numărul total de conexiuni în bandă largă la puncte fixe, în scădere cu 19% comparativ cu anul anterior.

Ponderea conexiunilor de acces la internet în bandă largă pe suport de cablu a înregistrat o scădere cu 6%, de la 75% la finele 2007, la 69% la finele anului 2008.

Datorită extinderii acoperirii reţelelor 3G, care au permis furnizorilor de servicii de telefonie mobilă să introducă noi oferte, numărul conexiunilor active de acces la internet la puncte mobile a ajuns la 2,7 milioane la sfârşitul anului trecut.
Mai multe articole despre:
internet gospodării mediu rural ANCOM