MENIU

Numărul celor care ajung la spital pentru a se trata de obezitate a crescut în Marea Britanie cu 360% în 5 ani

Foto: descopera.ro

Numărul persoanelor care ajung la spital pentru că sunt prea graşi a crescut îngrijorător. Anul trecut, obezitatea a dus la creştere cu 60% a numărului de persoane internate în spital. Iar în ultimii cinci ani, numărul celor care au nevoie de îngrijiri pentru că sunt supraponderali a fost de patru ori mai mare, depăşind 360%.

"Oamenii au fost internaţi cu probleme de respiraţie, diabet de tip 2, probleme de circulaţie, organe care au cedat sau boli de inimă toate apărute din cauza obezităţii", spun doctorii.

Persoanele internate pentru operaţii de micşorare a stomacului, pentru a slăbi au fost incluse în datele furnizate de Centrul de Informare pentru Sănătate şi Asistenţă Socială.  

"În Anglia au fost internate peste 8000 de persoane în 2008-2009, număr care a crescut cu 60% faţă de anul 2007 şi cu 360% faţă de 2003", au declarat reprezentanţii Centrului de Informare pentru Sănătate şi Asistenţă Socială.

"Au fost peste 14,2 milioane de internări în spital, dintre care 5 milioane au fost urgenţe, cu 5% mai mult decât în 2007, dar cu 20% mai mult faţă de 2003. Numărul de cazuri zilnice a crescut de la 4,8 în 2007-2008 la 5,2 milioane în 2008-2009.

Creşterea numărului de internări a persoanelor obeze se reflectă în faptul că persoanele supraponderale apelează la chirurghia bariatrică pentru a pune capăt problemelor de sănătate, a spus Tim Straughan, şeful Centrului de Informare pentru Sănătate şi Asistenţă Socială.

"Săptămâna trecută un om cu o greutate impresionantă, care a avut nevoie de tratamentul unui medic specialist, a ajuns la spital cu ajutorul unei ambulanţe special concepută pentru persoanele obeze", a declarat Tam Fry, de la Forumul Naţional pentru Obezitate.

"Vom vedea din ce în ce mai multe cazuri precum cel al lui Paul Mason. Problema obezităţii e ca un tsunami şi vom vedea din ce în ce mai mulţi oameni la spital", a declarat Tam Fry, de la Forumul Naţional pentru Obezitate.

"Pe de altă parte rezolvarea rapidă a problemei este un trend. Nu mai încercăm să folosim diete şi exerciţii pentru a rezolva aceste probleme. A crescut numărul celor care solicită chirurgia bariatrică",  a adăugat Tam Fry, de la Forumul Naţional pentru Obezitate.

Gillian Merron, ministrul Sănătăţii, a declarat că "Obezitatea e una dintre cele mai mari provocări din sănătate căreia trebuie să îi facem faţă. Încercăm să facem ceva pentru preveni obezitatea, investind în acest lucru".

Institutul Naţional de Sănătate şi Excelenţă Clinică din Anglia ne recomandă ca medicamentele şi operaţiile să fie ultima soluţie la care apelăm.

"Tratând pacienţii cu medicamente sau recomandând operaţiile e o decizie critică, o dietă sănătoasă şi mai multă activitate fizică ar trebui să fie prima opţiune", sfătuieşte Merron.