MENIU

NU PUBLICA În turul al II-lea, Băsescu pierde indiferent de oponent, potrivit unui sondaj CCSB

Traian Băsescu ar putea pierde în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale în faţa oricăruia dintre cei trei contracandidaţi importanţi, Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Sorin Oprescu, conform celui mai recent sondaj de opinie CCSB, realizat la comanda IMAS.

Cel mai recent sondaj de opinie, dat publicităţii luni şi realizat de Centrul de Cercetare Sociologică şi Branding în primele zile ale acestei luni, relevă faptul că românii sunt nemulţumiţi într-o proporţie serioasă de direcţia în care se îndreaptă ţara.

Astfel, 68% din respondenţii sondajului de opinie sunt de părere că direcţia spre care se îndreaptă România este una greşită şi numai 20% afirmă că ţara ar merge într-o direcţie bună, potrivit

Sondajul CCSB, cu o eroare tolerată de 3,1%, a fost realizat în perioada 2-3 octombrie 2009, la comanda IMAS.

După cum arată datele oferite de CCSB, în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale, programat pentru 6 decembrie, Traian Băsescu ar putea fi învins de oricare dintre contracandidaţii săi principali.

La o prezenţă la urne pe care CCSB, în urma analizării răspunsurilor primite de la 1.022 de români, o estimează la 44%, conform primei variante, doar 43% din alegători ar opta pentru Traian Băsescu, în timp ce independentul Sorin Oprescu ar aduna nu mai puţin de 57% dintre opţiunile electorale ale acestora.

Cel de-al doilea contracandidat al lui Traian Băsescu în cursa pentru prezidenţiale preferat de români este, conform CCSB, Crin Antonescu, preşedintele PNL.

În situaţia în care cei doi ar ajunge în al doilea tur de scrutin prezidenţial, 54% din alegători ar opta pentru Crin Antonescu şi numai 46% pentru Traian Băsescu.

Şi în condiţiile unei a treia variante, în care în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale competitori vor fi Traian Băsescu şi Mircea Geoană, actualul şef al statului român ar urma să fie înfrânt.

Astfel, potrivit aceluiaşi sondaj, preşedintele PSD, Mircea Geoană, cu un procent de 53%, l-ar surclasa pe Traian Băsescu, cel care nu va reuşi să adune decât 47% din sufragiile românilor.

În primul tur al prezidenţialelor, programat pentru 22 noiembrie, 31% dintre români l-ar vota pe Traian Băsescu din partea PD-L, 20% pe Mircea Geoană din partea Alianţei PSD+PC, 18% pe Crin Antonescu din partea PNL şi 14% pe independentul Sorin Oprescu, în timp ce C.V. Tudor (PRM) ar obţine 8%, Gigi Becali (PNG) - 6%, iar Kelemen Hunor - 2%.

Citeşte mai mult