MENIU

Noul ministru israelian de Externe respinge eventuale negocieri de pace cu Siria

Foto: europeancourier.org

Israelul refuză să se implice în negocieri de pace cu Siria, pentru că această ţară susţine organizaţii teroriste, a declarat într-un interviu, ministrul israelian de Externe Avigdor Lieberman citat de AFP.

"Trebuie să privim realitatea. Până în prezent Siria găzduieşte cartierul general al unor organizaţii teroriste pentru Hamas şi Djihad", a declarat Liberman pentru cotidianul german Berliner Zeitung.

"Siria susţine Hezbollah şi traficul său de arme cu sudul Libanului. Siria susţine programul nuclear iranian. Acesta este motivul pentru care nu pot să văd în Siria un partener real pentru niciun acord", a adăugat el, întrebat despre un mod de a face pace cu Damascul.

În ceea ce priveşte conflictul israelo-palestinian, ministrul a subliniat că "procesul politic nu este cingura cheie pentru o pace durabilă". "În prima fază trebuie să ajungem la securitate, la prosperitatea (palestinienilor - n.red.) şi la stabilitate, abia după aceea vom putea ajunge la o soluţie politică", a spus Lieberman. 

Într-un alt interviu publicat vineri de Jerusalem Post, Lieberman, membru al guvernului lui Benjamin Netanyahu, învestit în funcţie în 1 aprilie, a spus "că nu vede niciun semna de bunăvoinţă la sirieni" şi a subliniat că nu va exista o soluţie la conflictul cu palestinienii fără o reglementare în dosarul iranian.

Mai multe articole despre:
Liban negocieri Israel Siria Hezbollah Avigdor Lieberman