MENIU

Nouă bănci-mamă şi-au asumat răspunderea de a nu retrage capital din ţara noastră

Foto: mondonews.ro

Nouă bănci-mamă ale principalelor instituţii de credit din România s-au angajat faţă de FMI să nu retragă capital din ţara noastră şi chiar să participe cu fonduri suplimentare pentru susţinerea filialelor locale. Acordul a fost semnat la Viena, în timpul unei reuniuni cu reprezentanţi ai Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale.

"Suntem conştienţi că este în interesul nostru colectiv şi în interesul României să subscriem la angajamente coordonate de a menţine în întregime expunerea pe piaţa românească", se arată într-o declaraţie comună a celor nouă grupuri financiare.

Oficialii băncilor-mamă din cele patru state de origine: Franţa, Italia, Austria şi Grecia, au garantat că vor participa la programul de relansare economică a României şi că vor furniza capital filialelor locale, acolo unde va fi nevoie. Grupurile financiare prezente la negocieri au salutat acordul de finanţare externă convenit de România cu reprezentaţii FMI şi consideră că acesta va asigura consolidarea stabilităţii financiare şi macroeconomice în ţara noastră.

Şeful misiunii FMI în România, Jeffrey Franks a anunţat că în ciuda acordurilor scrise, înţelegerile cu cele nouă instituţii financiare sunt voluntare.

Mai multe articole despre:
bănci Capital FMI acord împrumut finanţare înţelegere