MENIU

Nominalizaţii la Oscar din acest an sunt sfătuiţi să fie concişi şi să nu se facă de râs

De-a lungul vremii, discursurile unora dintre câştigători au lăsat audienţa cu gura căscată
Foto: RTV

Mai sunt două zile pînă la ediţia din acest an a premiilor Oscar. Anul acesta, nominalizaţii au fost sfătuiţi să-şi păstreze cumpătul şi să nu fie ridicoli aunci când rostesc discursurile de mulţumire. Şi asta pentru că de-a lungul vremii, discursurile unora dintre câştigători au lăsat audienţa cu gura căscată, au stârnit hohote de râs sau chiar huiduieli. Oricum, mesajele lor de mulţumire au rămas memorabile.

În mai puţin de un minut, câştigătorii mult-râvnitei statuete trebuie să spună dintr-o suflare mulţumirile adresate părinţilor, soţilor, iubitelor, prietenilor, lui Dumnezeu şi chiar avocatului.

Este cazul lui Halle Berry, prima actriţă de culoare care a câştigat Oscarul pentru Cea mai Bună Actriţă în Rol Principal. Timp de aproape trei minute, emoţionată, Halle Berry a împărţit cuvinte de gratitudine oricui îi venea în minte.

Discursul din 1985 al lui Sally Field, de două ori câştigătoare a Oscarului pentru Cea mai Bună Actriţă rămâne antologic. 

Gwyneth Paltrow, Cea mai Bună Actriţă în Rol Principal pentru Shakespeare in Love a avut trăiri mai modeste pe scena de la Kodak Theatre. A plâns şi a spus că nu merită să fie printre stimabilii invitaţi ai galei Premiilor Oscar.

Jack Nicholson, actorul cu trei premii Oscar adjudecate a spus, la un moment dat că trebuie să fie mulţi nebuni în grădina Academiei, aşa cum se întâmplă şi afară.

Nebunească şi amuzantă a fost şi afirmaţia actriţei Cate Blanchett, invitată să-şi ia trofeul pentru "Aviatorul". Blanchett i-a mulţumit lui Martin Scorsese şi a declarat că speră ca fiul ei să se însoare cu fiica regizorului. 

Mai multe articole despre:
Oscar nominalizaţi discursuri