MENIU

Nicole Kidman apără drepturile femeilor

Foto: pixbond.com

Actriţa australiană Nicole Kidman a vorbit în faţa Congresului american despre violenţele comise asupra femeilor din lumea întreagă.

Ambasadoare a bunăvoinţei în cadrul United Nations Development Fund for Women (UNIFEM), Nicole Kidman a subliniat faptul că "violenţele comise asupra femeilor reprezintă, probabil, una dintre cele mai răspândite violări ale drepturilor omului din lume." Actriţa a mai spus că indiferent de rasă, clasă sau graniţe, femeile din întreaga lume sunt victime ale violenţei. 

Nicole Kidman a pledat pentru ca femeile să fie sprijinite şi să se recunoască faptul că drepturile acestora fac parte din categoria drepturilor omului.

Întrebată de un reprezentant al Congresului american dacă este conştientă de faptul că Hollywood-ul încurajează violenţa asupra femeilor, Kidman a declarat: "Este posibil, însă Hollywood-ul contribuie şi la găsirea unor soluţii".

Potrivit reprezentanţiilor asociaţiilor umanitare, o femeie din trei, pe plan mondial, este agresată fizic sau violată de-a lungul vieţii. În Statele Unite, 89.000 de violuri au fost raportate în 2008.