MENIU

Nicolas Sarkozy a cheltuit 760 de euro pe zi, pe flori, în 2008

Foto: fashiondistinct.wordpress.com

760 de euro pe zi! Atât au cheltuit în 2008 preşedintele Franţei, Nicolas Sarkozy şi soţia lui, Carla Bruni, ca să împodobească cu flori Palatul Elysee. Informaţia a apărut în publicaţia britanică The Telegraph, care citează date din primul raport de audit referitor la cheltuielile liderului francez.

Factura pentru florile de la sediul preşedinţiei a ajuns la peste 281.000 de euro în 2008, primul an petrecut în întregime de Sarkozy la conducerea ţării. Tot anul trecut, Sarkozy s-a căsătorit a treia oară, cu fostul model Carla Bruni, căreia îi plac foarte mult florile proaspete.

Prima doamnă a Franţei a fost fotografiată în repetate rânduri în palatul prezidenţial, în timp ce aranja buchete în vaze mari. Un purtător de cuvânt al preşedinţiei franceze a anunţat că administraţia încearcă să mai reducă din costurile pentru aprovizionarea cu flori.

Responsabilul a mai atras atenţia că raportul de audit a fost un pas spre "o guvernare mai transparentă", din moment ce a fost primul din ultimii 200 de ani, care a vizat un şef de stat francez.