MENIU

Nicolae Forminte e sceptic înaintea CM de gimnastică: Din repaus în repaus nu poţi să obţii medalii!

Foto: NewsIn

Antrenorul lotului feminin a vorbit pentru REALITATEA.NET despre accidentările din echipa noastră şi a spus că Sandra Izbaşa a început să meargă, după operaţia de coasere a tendonului. Trage totuşi nădejde la două urcări pe podium, la Mondialele de la Londra.

De luni, gimnasta Sandra Izbaşa se află la Frankfurt, unde a fost trimisă după teribila accidentare pe care a suferit-o în timpul Campionatelor Naţionale de gimnastică, de la Buzău. Operată după ruptura tendonului lui Ahile ea se află în convalescenţă, iar despre starea campioanei olimpice ne-a vorbit antrenorul lotului de gimnastică, Nicolae Forminte.

"Chiar azi am vorbit cu Sandra şi mi-a spus că a început să meargă. Şontâc-şontâc, dar e un început. Pentru ea, urmează o perioadă foarte grea. Tendonul este cusut, dar apoi trebuie reeducat, să se vindece plaga şi apoi trebuie să îşi revină elasticitatea. Practic, trebuie să renască", a declarat Forminte pentru REALITATEA.NET.

El ne-a mai spus că medicii germani îi fac Sandrei analize şi la celălalt picior, să vadă dacă nu cumva a fost şi el afectat la aterizare şi ne-a confirmat că există oferte pentru ea ca recuperarea să se efectueze în SUA, sub supravegherea unor fizioterapeuţi de excepţie.

În privinţa Campionatelor Mondiale, până la startul lor au rămas mai puţin de trei săptămâni (12 octombrie), iar Forminte nu s-a hotărât încă dacă în lotul pentru Londra să o coopteze şi pe Gabriela Drăgoi.

"Tămârjan şi Drăgoi au plecat cu probleme la Jocurile Olimpice şi problemele au rămas. Au făcut tratamente, au urmat perioade de repaus, dar din repaus în repaus nu poţi să obţii medalii", ne-a declarat Forminte însă în privinţa are totuşi speranţe la o clasare pe podium. "Aveam trei gloanţe pentru Londra: sol - Izbaşa, bârnă - Ana Porgras şi individual-compus - Ana Maria Tămârjan. Solul s-a dus, o dată cu accidentarea Sandrei, iar bârna este imprevizibilă", a adăuga antrenorul.

Privitor la starea de spirit din cadrul lotul, Forminte spune că fetele sunt încă marcate de faptul că responsabilitatea de a obţine medalii a căzut asupra lor, după accidentarea Sandrei.