MENIU

Nicolae Badea: La Dinamo este nevoie de reconstrucţie, nu de renovare

Foto: NewsIn

Preşedintele CA al FC Dinamo, Nicolae Badea, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare va intra într-un proces de reconstrucţie şi a avertizat că dacă acesta se va face doar ca unul de "renovare" nu va avea rezultate.

"Nu sunt adeptul ideii «tot răul spre bine», ci al proiectelor construite după evaluarea erorilor. Dinamo are nevoie de un proiect pe un interval de timp de la 2 la 4 ani în care elementele de reconstrucţie, nu de renovare, pentru că cu renovare nu facem mare lucru, să vizeze clubul în ansamblul său. Mă refer la reconstrucţie la nivel de management administrativ, tehnic, de fond de jucători la prima echipă, la a doua, la copii şi juniori, staff tehnic la toate nivelurile clubului şi de aici va rezulta un nou design organizaţional", a spus Badea, într-o conferinţă de presă.

Oficialul dinamovist crede că principala greşeală făcută de cei de la Dinamo în sezonul trecut, când au pierdut titlul pe ultima sută de metri, a constat în lipsa de unitate şi în aerul de superioritate manifestat faţă de adversari.

"Va trebui să învăţăm să susţinem obiectivele şi să ni le asumăm public. Anul trecut am comis erori care s-au văzut, atât la nivelul declaraţiilor publice, când poate nu am respectat valorile sportive şi, în plus, ne-am comparat prea mult cu alţii. Trebuie să fim mai sobri şi mai rezervaţi şi să ne respectăm mai mult adversarii. Nu puţine au fost situaţiile când ne-am considerat câştigători dinainte. Toţi dorim să fim primii, dar nu întotdeauna se poate. Va trebui să învăţăm să construim pentru a putea obţine ceea ce ne propunem şi trebuie să înţelegem că acceptând înfrângerile şi învăţând din ele vom putea construi succesele", a spus Badea.

Preşedintele CA al FC Dinamo a ţinut să sublinieze că de acum înainte se va pune foarte mare accent pe disciplina sportivă. "Toate întârzierile nemotivate costă. Disciplina sportivă va beneficia de o foarte mare atenţie şi aici mă refer la disciplină în limitele contractului şi ale statutului de jucător profesionist", a punctat Badea.

La nivelul lotului de jucători, Badea crede că, pe lângă transfeuri, la Dinamo este nevoie de o mai mare unitate între jucători. "Cel mai bun lot nu este făcut de valorile individuale, ci este echipa. Într-un sport colectiv, învingător este cel care ştie să se comporte atât în teren, cât şi în viaţa extrasportivă ca o echipă. Individualităţile dau valenţe suplimentare unui lot, dar nu vor putea înlocui niciodată o echipă", a punctat oficialul dinamovist.
Mai multe articole despre:
Dinamo Nicolae Badea reconstrucţie