MENIU

Niciun pasager al cursei 447 Air France, de la Rio spre Paris, nu a supravieţuit

Foto: RTV
Şansele de recuperare a cutiilor negre sunt minime, anunţă autorităţile.

Niciun supravieţuitor al cursei 447 Air France, de la Rio spre Paris. Acum, familiile îndurerate speră măcar să afle ce s-a întâmplat cu aeronava prăbuşită în Atlantic. Răspunsurile nu vor veni imediat. Şansele de recuperare a cutiilor negre sunt minime, anunţă autorităţile, iar ancheta va fi lungă şi dificilă.

"Ancheta nu va fi deloc uşor de condus. Vreau să înţelegeţi asta de la bun început, dar nu suntem dezarmaţi", a declarat şeful comisie de anchetă, Paul Louis Arslanian.

Zona de căutare a fost stabilită după analizarea ultimelor semnale tehnice transmise de avion, înainte să dispară de pe radare, la 650 km distanţă de arhipelagul Fernando de Noronha. Aşa cum era de aşteptat, avioanele militare au găsit doar resturi metalice, scaune şi diverse obiecte.

Ce s-a întâmplat cu zborul 447? O întrebare la care, cel puţin deocamdată, este greu de răspuns. Se ştie doar că aeronava a intrat într-o furtună deasupra Atlanticului, din care n-a mai ieşit.

"Astăzi la 5:37 un avion C-130 a detectat pete de petrol în zona de căutare, iar mai târziu un avion Hercules a descoperit fragmente în această zonă. Şi chiar acum, în jurul amiezei, între 12:30 şi 13.00, un avion a găsit aceste urme dispersate pe o distanţă de 5 kilometri care confirmă că avionul s-a prăbuşit în această zonă", a declarat Nelson Jobim, ministrul brazilian al Apărării

Cetăţeni din 32 de ţări, între care şi o româncă, s-au aflat la bordul avionului Air France.