MENIU

Nicio persoană care a intrat în contact cu eleva bolnavă de gripă porcină nu a contactat virusul

Foto: romaninuk.net

Colegii şi părinţii elevei bolnave de gripă porcină nu au contactat virusul. Rezultatele analizelor sunt negative în privinţa virusului A/H1N1, au precizat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii. Cursurile de la clasa fetei au fost suspendate pentru o săptămână.

Colegii de clasă ai elevei de la Colegiul "Mihai Viteazu" din Slobozia au fost izolaţi, iar cursurile clasei suspendate pentru şapte zile, a declarat directorului unităţii de învăţământ, Paul Frâncu. "La aflarea veştii, a fost puţină panică în şcoală, copiii s-au înghesuit la cabinetul medical, acuzând dureri de gât şi transpiraţie, dar controalele au arătat că nu aveau nimic şi s-au liniştit", a declarat acesta.

Primul caz de gripă porcină în şcolile româneşti a fost confirmat, ieri, de Centrul Naţional pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile la o elevă din Slobozia. Niciun alt caz de îmbolnăvire nu a fost semnalat la alte unităţi de învăţământ din România, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Îmbolnăvirea unui elev de gripă porcină va duce la închiderea clasei în care acesta învaţă şi la izolarea colegilor săi pentru şapte zile, iar confirmarea a cel puţin trei cazuri diferite în aceeaşi şcoală va atrage după sine suspendarea activităţii în unitatea şcolară, tot pentru o săptămână, a anunţat, săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii.

În cazul în care cadrele didactice se îmbolnăvesc trebuie să anunţe conducerea şcolii şi să se prezinte la medicul de familie sau la spitalul de boli infecţioase.

De asemenea, unităţile de învăţământ îşi vor organiza Comitete de gripă care vor fi responsabile să-i informeze şi educe pe părinţi şi pe elevi despre cum poate fi prevenită îmbolnăvirea.

Mai multe articole despre:
şcoală bolnav virus elevă gripă porcină