MENIU

Nici criza nu-i arde la buzunare, dar nici soarele: 82 din cei 471 de parlamentari au case de vacanţă

Foto: rent2110.net

Pe vreme de criză, parlamentarii, cel puţin unii dintre ei, nu trebuie să-şi facă griji în ceea ce priveşte concediile. Şi asta pentru că au case de vacanţă. La mare, la munte, la ţară sau în străinătate, concediile lor sunt aproape gratis. Nu plătesc nici cazare, nici transport.

Din cei 471 de parlamentari, 82 au case de vacanţă, adică aproape o cincime. Cel puţin atâţia le-au menţionat în declaraţiile de avere.

Cele mai multe sunt în zonă de munte, pe Valea Prahovei, în Moldova sau în Apuseni. Alte locuri preferate de aleşi pentru a se retrage în timpul liber sunt litoralul Mării Negre, Delta Dunării sau Lacul Snagov.

Casele de vacanţă ale parlamentarilor sunt, însă, foarte diferite unele de altele. De la căbănuţe de lemn de numai 20 de metri pătraţi, până la vile luxoase care depăşesc 500 de metri pătraţi.

Împărţirea vilelor pe cap de parlamentar respectă, oarecum, algoritmul mandatelor din Camera Deputaţilor şi Senat. PSD şi PD-L sunt la egalitate, cu câte 32 de case de vacanţă. Urmează PNL, cu 14 case de vacanţă, şi UDMR, cu doar 4 astfel de proprietăţi.