MENIU

NewsIn: UDMR semnează şi elaborează moţiunea de cenzură împreună cu PNL

Foto: NewsIn

Preşedintele UDMR Marko Bela a declarat că Uniunea a decis să semneze şi să elaboreze împreună cu PNL moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Boc II.

"Am decis că împreună cu PNL vom elabora o moţiune de cenzură şi o vom semna", a afirmat Marko. "Vrem să fie moţiunea de cenzură PNL-UDMR", a răspuns preşedintele Uniunii, întrebat dacă lista de semnături este deschisă şi colegilor de la celelalte formaţiuni, fără să dea un răspuns explicit privind eventualele semnături ale parlamentarilor PSD.

"Dacă PSD va susţine moţiunea de cenzura, va trece, şi atunci va trebuie să avem un nou guvern. Dar procesul e lung, iar ţara are nevoie de perspective, nu de interimat. Eu cred că este foarte clar că PNL a fost împreună cu noi în Opoziţie, iar viziunea noastră e mult mai apropiată", a declarat Marko Bela.

Preşedintele executiv al UDMR Kelemen Hunor a declarat că moţiunea de cenzură împotriva Cabinetului Boc II va fi semnată numai de parlamentarii PNL şi de cei ai Uniunii, demersul fiind necesar acum pentru a "bloca" activitatea Guvernului.

"Decizia grupurilor este că vom semna doar cu PNL, ca partide de opoziţie, care consideră că pentru acest dezastru sunt responsabili pedeliştii, dar şi pesediştii", a explicat Kelemen, care s-a arătat însă încrezător că şi parlamentarii PSD vor vota textul împotriva Cabinetului Boc II.

Pentru depunerea unei moţiuni de cenzură, este nevoie de semnăturile a 118 parlamentari, astfel că grupurile PNL şi UDMR sunt suficiente pentru acest demers (121 de semnături). Totuşi, pentru adoptarea moţiunii de cenzură este nevoie de susţinerea şi din partea altor formaţiuni parlamentare.

PSD a anunţat, prin Mircea Geoană, că intenţionează să depună o moţiune de cenzură împotriva Cabinetului Boc II.

Preşedintele UDMR, Marko Bela, declarase iniţial că UDMR nu va susţine moţiunea de cenzură anunţată de PNL în cazul în care Guvernul PD-L va da asigurări că nu va lua "măsuri abuzive", arătând că stabilitatea guvernamentală este esenţială şi anunţase noi discuţii cu PD-L şi PSD.