MENIU

NewsIn: Sute de directori din ANAF, vămi şi inspectori sanitar-veterinari sau şcolari, demişi în 48 de ore

Foto: bloombiz.ro
Ludovic Orban este însă de părere că posturile vor fi ocupate politic

Sute de directori, din toată ţara, de Gardă Financiară, ANAF, inspectori sanitar-veterinari sau şcolari din unităţile deconcentrate vor fi demişi până vineri seară (24 aprilie 2009), când expiră termenul de înştiinţare de către autorităţi, potrivit ordonanţei deconcentratelor, adoptată miercuri de Guvern.

Surse guvernamentale au declarat că au plecat în teritoriu pentru a fi anunţaţi de demitere sute de înştiinţări încă din cursul zilei de joi, urmând ca, până vineri seară şefii din unităţile deconcentrate să fie demişi.

În următoarele 30 de zile, potrivit aceloraşi surse, urmează să fie organizate concursuri pentru ocuparea funcţiilor care intră în categoriile vizate de ordonanţa adoptată de Guvern în şedinţa de miercuri.

Este vorba despre funcţii precum cele de directori sau directori adjuncţi din ANAF, Garda Financiară, vămi, inspectori sanitar-veterinari sau şcolari, de directori de Case ale corpului didactic sau de cultură.

Numirile se vor face, cel puţin teoretic, pe baza unui proiect de management redactat pe patru ani. Directorii vor fi numiţi de şefii autorităţilor în urma unor evaluări. Ludovic Orban este însă de părere că aceste posturi vor fi ocupate politic.

"Este clar politică- scopul de a da afară şi de a-i înlocui cu reprezentanţi ai PD-L şi PSD care să nu dea examen (...) Ordonanţa de urgenţă nu prevede niciun fel de concurs", a declarat Ludovic Orban.

"Eu sunt din Argeş. Cei care vor fi schimbaţi sunt oameni politici numiţi de mine. Eu făceam atunci numirile la PNL (...) I-am strâns şi le-am spus: sunteţi pe 4 ani", a precizat Cristian Boureanu, vicepreşedinte PD-L.

"Să spun ce mi s-a întâmplat mie de când am preluat conducerea gărzii de mediu (...) a trebuit să repun în funcţie circa 20 de oameni care au fost demişi ilegal de vechea guvernare (...) Ca să nu se repete o greşeală care s-a făcut guvernarea trecută, mi se pare normal ca în Justiţie şefii deconcentratelor să fie numiţi politic pe 4 ani", a afirmat comisarul şef la Garda de Mediu, Silvian Ionescu. 

Mai multe articole despre:
demisie vamă ANAF directori inspectori