MENIU

NewsIn - Huzu: "I-am cerut lui Mircea Sandu autonomie pentru a prelua şefia CCA"

Foto: http://www.sibiustandard.ro

Fostul arbitru internaţional Aron Huzu a declarat, marţi, că i-a cerut preşedintelui FRF Mircea Sandu mai multe garanţii pentru a prelua conducerea Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), iar cel mai important lucru este autonomia comisiei.

"Sunt mai multe cerinţe pe care i le-am expus preşedintelului, dar cea mai importantă este autonomia, pentru că fără ea nu se poate face nimic. Restul nu are rost să le discutăm acum. Voi detalia în momentul în care vom cunoaşte exact cine va conduce Comisia Centrală a Arbitrilor", a declarat Aron Huzu pentru agenţia NewsIn.

În legătură cu votul din Comitetul Executiv de miercuri, fostul arbitru din Sibiu spune că se aşteaptă la orice, dar cu siguranţă va face parte din conducerea CCA. "Important este faptul că am fost acceptat de conducătorii de cluburi, pentru că, până la urmă, ei beneficiează de arbitraje. Ştiu sigur doar că voi avea o funcţie în CCA, chiar dacă nu voi fi preşedinte. Oricum, până la finalul campionatului noul şef va trebui să-şi formeze echipa şi să treacă la muncă", a spus Huzu.

Acesta a precizat că a purtat discuţii cu toţi candidaţii la funcţia de preşedinte al CCA. "Am discutat şi cu Dan Lăzărescu, Ion Crăciunescu şi toţi ar trebui să facă parte din viitoarea conducere. Este o responsabilitate foarte mare, dar cineva trebuie să şi-o asume. Dacă toţi ne-am retrage, atunci ce s-ar întâmpla cu arbitrii? Să spună şi ei că nu mai arbitrează, să vedem ce se întâmplă", a adăugat candidatul la preşedinţia CCA.

Comitetul Executiv al FRF va alege miercuri noul preşedinte al CCA, ca urmare a demisiilor lui Gheorghe Constantin, Marcel Lică şi Nicolae Grigorescu din fruntea Comisiei. Cei cinci candidaţi pentru această funcţie sunt Ion Crăciunescu, Aron Huzu, Dan Lăzărescu, Vasile Avram şi Cornel Sorescu.
Mai multe articole despre:
arbitru Mircea Sandu CCA Aron Huzu